Waarom coaching?

Coaching, iets voor mij?

Druk en hoge verwachtingen van buitenaf, het gevoel succesvol te moeten zijn in ons gezin, sociaal leven én tegelijk een boeiende carrière hebben… Herkenbaar?

We hebben veel rollen te vervullen. We zijn zoon, dochter, mama, papa, zus, vriend, collega,…

  • Hoe kunnen we in die rollen authentiek blijven?
  • En zijn we in elke rol wie we écht zijn…?
  • En leggen we de lat voor onszelf niet onmogelijk hoog?


Hoe uitdagend is het niet om onder deze druk je eigen balans te vinden? Daarvoor bestaat ook niet één sluitende oplossing. Dit is voor iedereen en in elke situatie voortdurend anders. En toch zijn we allemaal op zoek naar die balans die innerlijke rust en geluk geeft.

In mijn coachingtrajecten en workshops gaan we samen op zoek naar jouw antwoord op deze vragen om  die balans voor jou te vinden.  

Het coachingproces

Hoe ontdek je geluk en innerlijke rust?

Hoe ga jij om met wat zich aanbiedt op dit moment?

Wat er ook op je pad komt, “it all happens for you”. Jouw zoektocht naar geluk en innerlijk rust is een oneindig verhaal en telkens je denkt het gevonden te hebben, komt er weer een nieuw hoofdstuk. De buitenwereld lijkt soms één grote katalysator te zijn, die jouw innerlijke ‘ik’ telkens weer uitdaagt.

Zij houden jou een spiegel voor

De hevigste prikkels vind je in jouw (h)echte relaties met anderen. Zij houden jou eigenlijk een spiegel voor: “hoe ben ik als leidinggevende, als ouder, hoe ben ik in een liefdesrelatie?…” Hierin word je voortdurend geconfronteerd met jezelf, jouw overtuigingen en met de lading energie die je al sinds je geboorte meedraagt.

Onze overtuigingen spelen mee

Met de bagage uit je kindertijd en jeugd en wat je hebt meegemaakt doorheen de jaren, draag je heel veel overtuigingen mee. Dit zijn overtuigingen die je jezelf laat geloven, al je hele leven lang! Sta je ook wel eens stil bij wat jouw overtuigingen zijn? Interessant, want ze bepalen mee hoe je met dingen omgaat en hoe je reageert.

Een reset richting innerlijke rust

De zelfkennis over wat jouw overtuigingen zijn, is vaak het begin van een transformatietraject. Van daaruit kan je namelijk jezelf als het ware herprogrammeren, jezelf terug opbouwen, en bouwen aan de beste versie van jezelf!

Ik help je in dit traject om het verleden los te laten en met warmte de toekomst te omarmen.

Van angst naar liefde, van pijn naar rust.

Zo leer je anders om te gaan met gebeurtenissen,  je eigen weg te volgen en eigen keuzes te maken, vanuit je authentieke zelf.

Zo word je gelukkig.